Een blijvende verandering door Landbouw

 

Wij van het goede doel Nooit Meer Honger vinden het belangrijk om zelf voldoende groenten en fruit te verbouwen zodat er voedsel voldoende is voor onze school en de bevolking van Ukunda.  Door het voedsel zelf te verbouwen  kunnen we voor een blijvende verandering zorgen. Door een plek van voedsel te voorzien en hiermee de belangrijkste zorg weg te nemen, kan een plek groeien en ontwikkelen, waardoor de mensen die nu hulp krijgen, later zonder hulp een beter leven hebben en dit ook door kunnen geven aan de kinderen. Vandaar dat het voor ons een belangrijk doel is om uit te breiden. Wij hebben op 26 april een nieuw stuk landbouw grond gekocht, daarbij komen weer nieuw uitdagingen, maar vooral ook nieuwe toekomstperspectieven. Het grootste gedeelte van de grond is aanbetaald. De rest zullen we in termijnen afbetalen en daarom blijven donatie zeker welkom. Wil jij meer weten over de aankoop van ons laatste stuk landbouw grond, lees dan nu het blog.

 

Hieronder zie je een aantal foto's van de huidige voedsel tuin van Nooit Meer Honger, daarnaast zie je ook foto's van het uitdelen van voedsel aan de lokale bevolking.

 

Een kleine impressie van de huidige voedsel hulp die Nooit Meer Honger biedt

 

Wij verbouwen op onze eigen grond al voedsel, echter is dit niet voldoende om iedereen van te voeden. Op dit moment vullen we het tekort aan door extra voedsel in te kopen, helaas is dit duur en daarom willen we zo snel mogelijk meer voedsel kunnen verbouwen.

Om toch iedereen te voorzien van voedsel kopen wij regelmatig voedsel in. Helaas is dit erg duur. Hoe meer voedsel wij zelf kunnen verbouwen, hoe meer mensen wij kunnen helpen. Landbouwgrond is dus cruciaal om door te kunnen groeien.

Voedselhulp voor de mensen in Afrika

Het ingekochte voedsel delen wij uit aan de lokale bevolking. Op bovenstaande foto delen we Ugali uit aan de lokale bevolking in Ukunda. Dit is een erg voedzaam product.

Global warming project

Opwarming en droogte ontstaat veelal door ontbossingen en helaas is dit ook merkbaar in Kenia.

Hierdoor valt er in bepaalde gebieden steeds minder regen waardoor landbouw niet meer mogelijk is.

Wij helpen mee door bomen te planten, de wortels van de bomen zorgen dat het water langer vast gehouden wordt. Daarnaast zoeken wij manier om regenwater beter op te slaan. Zodat er ook in de droge periodes water beschikbaar is. Ben jij iemand die daar verstand van heeft en wil je ons helpen door kennis of hulp te bieden, dan horen we graag van je