Landbouwgrond; opdat iedereen voldoende te eten krijgt

Voor veel inwoners van Kenia is het binnen krijgen van voldoende voedsel een terugkerend probleem. Doordat mensen onvoldoende toegang hebben tot water, kunnen ze niet het gehele jaar door voedsel verbouwen. Daarnaast weten veel mensen in Kenia ook niet hoe je op de juiste manier je eigen voedsel verbouwt. Veelal planten ze jaar na jaar hetzelfde gewas op dezelfde plek. Veel gezinnen hebben ook maar beperkt ruimte, waardoor ze maar 1 gewas verbouwen. Hierdoor wordt het uiteraard lastig om de juiste voedingstoffen binnen te krijgen. Doordat wij zelf landbouwgrond op het terrein van Black and White Friends for Life hebben kunnen we hiermee de lokale bevolking en de kinderen helpen. Op welke manieren we dat doen? Dat lees je op deze pagina.



Een blijvende verandering door Landbouw

 

Wij van het goede doel Nooit Meer Honger vinden het belangrijk om zelf voldoende groenten en fruit te verbouwen zodat er voedsel voldoende is voor onze school en de bevolking van Ukunda.  Door het voedsel zelf te verbouwen  kunnen we voor een blijvende verandering zorgen. Door een plek van voedsel te voorzien en hiermee de belangrijkste zorg weg te nemen, kan een plek groeien en ontwikkelen, waardoor de mensen die nu hulp krijgen, later zonder hulp een beter leven hebben en dit ook door kunnen geven aan de kinderen. Vandaar dat het voor ons een belangrijk doel is om uit te breiden. Wij hebben op 26 april 2022 een nieuw stuk landbouw grond gekocht, deze grond is inmiddels vol op in gebruik en we hebben inmiddels als verschillende dingen kunnen oogsten; zoals tomaten, aubergines, wortelen, uien, verschillende soorten fruit etc.

 

Het voordeel van de Landbouw grond is dat we de kinderen ook direct kunnen leren hoe ze zelf eten verbouwen. Wij betrekken de kinderen dan ook in het proces. Uiteraard houdt dat niet in dat ze hele dagen op het land staan te werken, daarvoor hebben we gewoon iemand in dienst. Wel nemen we de kinderen regelmatig mee naar de grond, zodat ze kunnen helpen met zaaien, oogsten etc. Op deze manier kunnen we de kinderen gemakkelijk praktisch onderwijs geven in het verbouwen van voedsel.

 

Hieronder zie je een aantal foto's van de huidige voedsel tuin van Nooit Meer Honger, daarnaast zie je ook foto's van het uitdelen van voedsel aan de lokale bevolking.