Op het Blog van Nooit Meer Honger vind je alle belangrijke updates, maar daarnaast ook meer achtergrond informatie over de Stichting en de vrijwilligers! De meeste Blogs worden geschreven door Brenda Bonte, maar er zullen ook blogs zijn van andere bestuursleden binnen Black and White Friends for Life.


SPOED! Wordt 1 van de 10.000 mensen die ons helpt de toekomst van ons ontwikkelingsproject veilig te stellen

De mensen die ons project volgen via de facebook groep hebben wellicht al voorbij zien komen dat we de laatste tijd druk bezig zijn met geld inzamelen voor de muur om ons terrein te omringen. De afgelopen weken wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is dat de muur zo snel mogelijk gebouwd wordt. Gelukkig hebben we inmiddels veel kunnen opbouwen, echter is daardoor het terrein wat bewaakt moet worden ook steeds groter geworden en daarmee is het bouwen van de muur een enorme kosten post voor onze kleine organisatie. In dit blog leg ik uit waarom het zo belangrijk is dat de muur er zo snel mogelijk komt en hoeveel dat ongeveer gaat kosten. Hopelijk kunnen wij dan samen ervoor zorgen dat alles wat we opgebouwd hebben kan blijven bestaan en veilig is.

Lees meer »

Een nieuw schooljaar is van start gegaan

Inmiddels is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Gelukkig is alles op tijd afgekomen, waardoor de kinderen uit de hoogste groep konden doorstromen naar hun nieuwe lokaal. Daarnaast hebben we ook nieuwe kinderen mogen verwelkomen op school en ondertussen gaan we uiteraard gewoon verder met de uitbreiding van het project. Tijd voor een update op de website dus!

Lees meer »

Een bezoek aan Ground zero zero

Vandaag stond er een bezoek aan Ground Zero Zero geplant. Ground Zero Zero is een soort niemandsland. Hierdoor is het een arm gebied, want de overheid kijkt er gewoon niet naar om. Een plek waar mensen niks hebben, veel mensen die op papier niet bestaan. Echte armoede is hier te zien, desondanks is het gebied veel veiliger als het gebied waar wij verblijven, simpelweg omdat er geen toeristen komen.

Lees meer »

Op bezoek bij Nooit Meer Honger

Momenteel zijn Lucie Godschalk en ik (Brenda Bonte) op bezoek in Kenia. Via de facebook groep en via de website willen wij jullie meenemen op de avonturen die wij beleven rondom het project. Gister kwamen we aan, vandaag werden we opgehaald met de Tuk Tuk om de school en het project te bezoeken en wat is dat een bijzondere dag geworden. Wat is het toch mooi om te zien wat Gerrie en Emma in relatief korte tijd uit de grond hebben gestampt. Om 10 uur vanochtend stonden Gerrie en Emma bij ons hotel om ons op te halen. Gerrie ging verder met de motor en samen met Emma gingen Lucie en ik in de TukTuk. Hobbelend gingen we over zandwegen heen, toen de weg ergens stopt werden we keurig langs een smal randje gereden door onze Chauffeur. Na een prachtig ritje, waarbij we onderweg veel konden zien van het dagelijkse leven in Ukunda kwamen we aan bij het terrein van Nooit Meer Honger.

Lees meer »

Nieuwe Mijlpaal; watervoorziening in Ukunda

Dit jaar heeft Nooit Meer honger landbouw grond aangekocht. Inmiddels wordt er al volop gegeten van de oogst van het land. Echter is het nu regenseizoen, waar het voedsel de mogelijkheid heeft om te groeien. Om te zorgen dat er het hele jaar door voedsel verbouwt kan worden is water een cruciaal element. Daarom is er geld ingezameld om te boren naar water en daarbij een watertoren te bouwen.

Lees meer »

Begin van de bouw van kerk van Jan van Leeuwen

In Juni 2022 is er begonnen met de bouw van de kerk van Jan van Leeuwen. De kerk zal een veilig gebouw worden. Een plek waar iedereen welkom is en zijn of haar verdriet maar ook vreugde mag delen. Een plek waar mensen te bezinning kunnen komen en kunnen genieten van een vreedzame plek; aldus Jan van Leeuwen.

Lees meer »

De bijzonder verhalen van een liefdevol mens; Gerrie Hijmans;

Gerrie Hijmans, de oprichter van Nooit Meer Honger is een uniek persoon, met een liefdevol hart. Als iemand hulp nodig heeft kijkt hij niet weg, maar komt hij in actie en helpt hij het persoon. Soms is het relatief makkelijk om iemand te helpen, soms een stuk moeilijker, maar altijd geeft Gerrie Hijmans zich volledig om een ander te helpen. Graag delen we een aantal van deze verhalen met jullie, zodat jullie iets meer te weten komen achter de bijzondere man die dit project heeft opgezet en daarmee vele mensen een kans geeft op een betere toekomst.

Lees meer »

€400,- opgehaald via elevate foundation

In de maand van Maart 2022 heeft Elevate foundation geld ingezameld voor Black and White Friends for Life. Elevate Foundation is een organisatie die kleinschalige projecten helpt door donaties op te halen voor de door hun geselecteerde projecten. Met deze actie is in totaal 400 euro opgehaald voor ons project.

Lees meer »