Mijlpaal bereikt! Landbouw grond aangekocht voor Nooit Meer Honger

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 21:00

Een Nieuwe Mijlpijl bereikt!

 

Vandaag is er een belangrijke stap gezet voor de verdere ontwikkeling van ons project Nooit Meer Honger. De papieren voor landbouwgrond zijn ondertekend. Op Dinsdag 26 april gaan wij naar de notaris om de laatste zaken af te ronden. Voor ons een grote stap, die ervoor zorgt dat wij als project kunnen doorgroeien naar een volgende Fase en daar zijn wij uiteraard heel erg dankbaar voor.

 

Kostefficient werken

We verbouwden al een voedsel op een stukje land dat we hebben kunnen aankopen dankzij een donatie van Hilde Jetten, maar deze grote uitbreiding is ons een mijlpaal. Er heerst namelijk nog veel honger in Ukunda. Naast voedselhulp aan de lokale bevolking bieden we ook 60 kinderen die bij ons naar school gaan 2 maaltijden per dag aan. Daarnaast geven we ze vaak nog fruit of iets anders mee naar huis voor in de avond. Per dag betalen we hierdoor ongeveer 33 euro per dag. Rond de 660 euro per maand dus. Door eigen Landbouw grond kunnen we flink besparen op die kosten en kunnen we het merendeel van het geld gebruiken om uit te breiden. Daarnaast kunnen we hierdoor meer mensen helpen met voedsel en verkleint het onze afhankelijkheid van Donateurs. Dat houdt niet in dat we al zonder donateurs kunnen, er is nog veel werk te verrichten voordat het echt een zelfstandig project kan worden, maar zonder landbouwgrond zou dat allemaal niet mogelijk zijn. Daarom zijn we voor iedereen die heeft bijgedragen aan de landbouwgrond dankbaar, want elke euro die helpt mee om onze doelen te bereiken en zonder onze donateurs zouden we het niet kunnen.

De nieuwe grond van Nooit Meer Honger

De grond die wij hebben aangekocht is gelegen naast de school van onze Foundation Black and White Friends for Life. Het is een oude bananen plantage. Doordat de grond naast de school is kunnen wij de grond voortdurend in de gaten houden en hoeven we er niet extra voor te reizen. Daarnaast kunnen we daardoor de kinderen later ook gemakkelijk leren over hoe eten verbouwt wordt. Want als wij de kinderen leren hoe zij hun eigen eten kunnen verbouwen, hoeven ze nooit meer honger te lijden. Mensen die zich geen zorgen maken over hun volgende maaltijd hebben ruimte om zich verder te ontwikkelen, maar daarnaast ook om te delen en om hun kennis door te geven aan meer mensen.

De volgende stappen

Nieuwe Landbouwgrond houdt ook weer heel veel nieuw werk in. We willen kijken naar de mogelijkheden om meer geiten te houden en daarnaast zullen wij ons de komende tijd richten op een watersysteem om te zorgen dat we ook de droge maanden doorkomen met voldoende water. Het goede nieuws is dat we momenteel in het regen seizoen zitten. Hierdoor gaan wij direct beginnen met het bewerken van de grond, zodat we nog zo snel mogelijk de eerste zaden kunnen strooien. Daar gaan bloed, zweet en tranen inzitten, maar we zijn weer een stukje dichterbij ons doel. En beetje bij beetje maken we deze wereld een stukje mooier.

 

Landbouw ervaring

Gelukkig hebben we door het stuk grond wat we al hebben ervaring. Zo konden we in December vorig jaar elke dag Okra's van eigen grond eten. Een heerlijke groeten die hier veelal verwerkt wordt in een saus. Ook hadden we onze eerste oogst met Green Grams een kleine erwten soort. Zelfs de Mango Bomen gaven in December al 10 tot 15 vruchten per dag. Ook hebben we PayPay bomen geplant. Hiervoor hebben we de pitten van onze eerste boom gebruikt om goedkoop te kunnen uitbreiden. Daarnaast hebben we 5 Guavous Bomen. Deze boom geeft een heerlijke vrucht, per half jaar kunnen we ongever 50 tot 60 kilo oogsten van een boom.  Zo hebben we ook onze eerste oogst suikerriet gehad en de eerste bananen gegeten van eigen land. De groentes en fruit soorten die we te veel hadden verkochten voor een zeer lage Suikerriet, eerste oogst. Bananen struiken, eerste oogst prijs in ons kraampje. De restanten werden aan het einde van de dag weggegeven aan de armste. Wij hebben al extra dingen aangeplant, waardoor de oogst volgend jaar groter zal zijn. Daarnaast houden we ook kippen voor de eieren.

 

We hebben dus al we wat verstand van landbouw, maar mocht jij nu denken ik weet alles van goede landbouw of ik kan helpen om een goed watersysteem te realiseren, dan mag je altijd contact met ons opnemen via facebook!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.