De bijzonder verhalen van een liefdevol mens; Gerrie Hijmans;

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 12:00

Gerrie Hijmans, de oprichter van Nooit Meer Honger is een uniek persoon, met een liefdevol hart. Als iemand hulp nodig heeft kijkt hij niet weg, maar komt hij in actie en helpt hij het persoon. Soms is het relatief makkelijk om iemand te helpen, soms een stuk moeilijker, maar altijd geeft Gerrie Hijmans zich volledig om een ander te helpen. Graag delen we een aantal van deze verhalen met jullie, zodat jullie iets meer te weten komen achter de bijzondere man die dit project heeft opgezet en daarmee vele mensen een kans geeft op een betere toekomst.

 

Soms kan hulp zo simpel zijn, zo ervaarde Gerrie toen hij net een maand in Kenia was. Een local bracht Gerrie naar een uitgemergelde man van 80, de man had Lepra. De lokale mensen waren bang om zelf besmet te raken, dus ze durfden niet bij hem in de buurt te komen. Wel brachten ze hem soms eten. Uiteraard kon Gerrie niet via woorden communiceren, maar in zijn ogen las hij dat het een eenzame man was, die geen geluk meer kon halen uit een leven als dit. In de 3 maanden erna bezocht Gerrie deze man 3 keer per week en bracht hij voedsel mee, zodat de man even niet alleen was, maar menselijk contact had. 

Tijdens dat geen wat zijn laatste bezoek zou zijn is bovenstaande foto gemaakt.  De man hield Gerrie zijn handen vast, door de Lepra waren zijn vingers nog maar stompjes. Een uur na het bezoek overleed de man, maar hij overleed niet als een eenzame man, doordat Gerrie er de laatste 3 maanden voor hem is geweest. Door dit verhaal te delen wil Gerrie andere mensen motiveren om er voor elkaar te zijn. Uiteindelijk heeft ieder wezen op aarde liefde nodig. Wees er voor elkaar, ook als je iemand niet kent, want een klein gebaar van jou, kan een groot verschil voor een ander maken.

 

Zo heeft Gerrie daarna nog vele mensen geholpen. Uiteraard wordt er regelmatig voedsel uitgedeeld aan hen die het nodig hebben, dit varieert van rijst, melk, ugali. Zijn we er vele kinderen die door Gerrie zijn inzet naar school kunnen en daardoor ook dagelijks 2 goede maaltijden en fruit krijgen, maar soms komen er ook mensen op Gerrie zijn pad die op een andere manier hulp nodig hebben.

 

Zo was er ooit een man Anthony, met een diepe snee in zijn voet die aan het ontsteken was. Door Gerrie zijn hulp kon hij naar een arts, zodat hij geholpen kon worden en weer normaal kon werken. Ook was er Kukundi, een klein jongentje die gebeten was door een hond en daardoor vreselijk letsel had aan zijn been. Door Gerrie zijn snelle actie kon de jongen dezelfde dag geholpen worden in het ziekenhuis, als het een dag langer had geduurd had zijn been geamputeerd moeten worden.

 

Daarnaast kwam ook Mirna op Gerrie zijn pad. Ze was nog geen 2 jaar, na haar geboorte heeft ze een tijdelijke operatie gekregen, omdat ze geboren was zonder een anus.De vervolg operatie had ze achter nog nooit gehad. Hierdoor was het niet mogelijk om een stoma te bevestigen aan het uiteinde, waardoor de opening ook niet goed afgesloten was en er hoge risico's waren op ontstekingen. Gerrie besloot om geld in te zamelen voor de benodigde operatie. Tijdens deze periode werd Mirna echter ernstig ziek. Ze had een zware ontsteking en daarnaast Malaria. Uiteraard bracht Gerrie haar direct naar het ziekenhuis. In het eerste ziekenhuis verteld ze Gerrie dat ze niks meer konden doen voor Mirna. Daar was Gerrie het niet mee eens, dus hij besloot naar een ander ziekenhuis te gaan. Daar konden ze Mirna wel helpen, hierna volgde echter een lang traject van nazorg en aansterken voordat Mirna sterk genoeg zou zijn om een operatie te ondergaan. Uiteindelijk is het gelukt om de operatie te bekostigen, in 2018 heeft Mirna haar operatie gehad en wij doen nog altijd de nazorg.

 

Al deze verhalen laten zien hoe bijzonder Gerrie is. Hij staat klaar voor de mensen om hem heen en bied hulp aan de personen die het nodig hebben, Gerrie deelt onvoorwaardelijke liefde met de mensen die op zijn pad komen. Ik denk dat veel mensen kunnen leren van Gerrie. Uiteraard heeft Gerrie het allemaal kunnen doen door donateurs en sponsors, maar ik denk dat we oprecht kunnen zeggen dat Gerrie de wereld mooier maakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Ted Klomp
2 jaar geleden

Ik weet het zeker. Mensen als Gerrie bestaan echt.

Yvonne De witte
2 jaar geleden

Het is een zegen dat er mensen als Gerrie zijn. En zeer snel gaan we hem en de mensen in zijn omgeving nog meer helpen. Want honger en leed moet de wereld uit!