Nieuwe Mijlpaal; watervoorziening in Ukunda

Gepubliceerd op 7 augustus 2022 om 21:11

Dit jaar heeft Nooit Meer honger landbouw grond aangekocht. Inmiddels wordt er al volop gegeten van de oogst van het land. Echter is het nu regenseizoen, waar het voedsel de mogelijkheid heeft om te groeien. Om te zorgen dat er het hele jaar door voedsel verbouwt kan worden is water een cruciaal element. Daarom is er geld ingezameld om te boren naar water en daarbij een watertoren te bouwen.

 

Afgelopen maand begon er een inzamelingsactie om geld in te zamelen om voor watervoorziening te zorgen. De geschatte kosten lagen rond de 4200 euro. Dat bedrag is nog niet volledig ingezameld, maar zodra er genoeg geld was om te beginnen met boren zijn wij daarmee gestart. Op 3 augustus kwamen ze op 47 meter diepte water tegen. Helaas bleek dat een paar dagen later de pijp droog gevallen was. Uiteindelijk werd er besloten om nog 6 meter dieper te gaan, Op 53 meter kwam er volop water. Na een uur water oppompen kwam er helder drinkwater naar boven.

 

Het water is gevonden. Om de watervoorziening compleet te maken zal er nog een water toren gebouwd worden. Als tijdelijke oplossing wordt er een kleine water tank aangeschaft. Op die manier kan er nu al gebruikt gemaakt worden van het gevonden water. Daarnaast zal we ook een water tap punt aangelegd worden voor de lokale bevolking

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.