Begin van de bouw van kerk van Jan van Leeuwen

Gepubliceerd op 11 juni 2022 om 21:24

In Juni 2022 is er begonnen met de bouw van de kerk van Jan van Leeuwen. De kerk zal een veilig gebouw worden. Een plek waar iedereen welkom is en zijn of haar verdriet maar ook vreugde mag delen. Een plek waar mensen te bezinning kunnen komen en kunnen genieten van een vreedzame plek; aldus Jan van Leeuwen.

In Kenia is het geloof een belangrijk onderdeel van de samenleving. 85% van de samenleving is dan ook christelijk en dat is merkbaar in de dagelijkse activiteiten. Kerken worden in Kenia ook niet puur gezien als een gebedshuis, maar het is juist een plek waar mensen heen gaan om met elkaar te verbinden, voor sociale contacten. Daarnaast vinden veel mensen steun in het geloof, wat erg belangrijk is omdat de levensomstandigheden vaak zwaar zijn. Mede daardoor hebben kerken dan ook een belangrijke functie in de samenleving. Mensen kunnen er terecht met hun verhalen, met hun verdriet, maar ook simpelweg om hulp te krijgen bij bepaalde situaties.

 

Daarom zijn we dan ook blij dat wij dit dankzij de hulp van Jan van Leeuwen kunnen bieden aan de bevolking van Ukanda. Het is een mooi aanvulling op de school en het sociaal werk dat wij verrichten. Daarom zijn we heel blij dat we hebben kunnen beginnen aan de fundering van de kerk, een goede fundering is de basis net als in het normale leven.

 

Wij zullen jullie op de hoogte houden van verder ontwikkelingen rondom de kerk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.