SPOED! Wordt 1 van de 10.000 mensen die ons helpt de toekomst van ons ontwikkelingsproject veilig te stellen

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 21:18

De mensen die ons project volgen via de facebook groep hebben wellicht al voorbij zien komen dat we de laatste tijd druk bezig zijn met geld inzamelen voor de muur om ons terrein te omringen. De afgelopen weken wordt steeds duidelijker hoe belangrijk het is dat de muur zo snel mogelijk gebouwd wordt. Gelukkig hebben we inmiddels veel kunnen opbouwen, echter is daardoor het terrein wat bewaakt moet worden ook steeds groter geworden en daarmee is het bouwen van de muur een enorme kosten post voor onze kleine organisatie. In dit blog leg ik uit waarom het zo belangrijk is dat de muur er zo snel mogelijk komt en hoeveel dat ongeveer gaat kosten. Hopelijk kunnen wij dan samen ervoor zorgen dat alles wat we opgebouwd hebben kan blijven bestaan en veilig is.

Indringers op het terrein

In de afgelopen weken is Gerrie vijf keer uit bed gebeld door de nachtbewaker van het terrein van Nooit Meer Honger. In alle gevallen was het omdat er mensen op het terrein rondliepen die er niet thuis horen. De nachtbewaker doet zijn best om alles veilig te houden. Echter is het inmiddels een aardig groot terrein, met meerdere gebouwen. Daarnaast is slechts een deel van het terrein afgezet met een muur om indringers buiten te houden. Aan de kant van de weg staat een muur, echter is een groot deel van het terrein nog niet afgezet door middel van de muur. Daarnaast is er geen elektriciteit aanwezig op het terrein, waardoor er ook geen verlichting is. Hierdoor is het voor de bewaker erg moeilijk om het terrein goed te beveiligen. Mensen kunnen er over het aangrenzende land gewoon oplopen.

Tijdens één van die nachtelijke bezoeken is een van de medewerkers die in de nacht op het terrein verblijft in elkaar geslagen en is zijn telefoon beschadigt. Gelukkig heeft hij er niets ernstigs aan over gehouden, maar het is een duidelijk voorbeeld die aangeeft dat het terrein momenteel niet goed genoeg beveiligd is om de veiligheid van de aanwezige mensen te kunnen waarborgen.

 

Daarnaast werkt Gerrie 6 dagen in de week, soms 7. Hij houdt samen met zijn vrouw Emma het project draaiende in Kenia zelf en geeft hier al zijn vrije tijd en luxe voor op. Daarom is het natuurlijk extreem belangrijk dat hij wel goed zijn nacht rust krijgt. In de nacht uit bed gebeld worden en naar de school moeten, houdt in dat er die nacht amper tijd over blijft om te slapen. Het kan namelijk uren duren voordat de politie op het terrein aankomt en tot die tijd moet Gerrie op het terrein blijven. Geen ideale situatie!

Brand op het aangrenzende terrein

Vandaag werd wederom duidelijk waarom de bescherming van een muur zo onwijs belangrijk is. Er brak brand uit op het terrein dat naast Nooit Meer Honger ligt. Door de aanhoudende droogte is het risico dat er een brand uitbreekt groot. Als er brand uitbreekt kan zich dat makkelijk verspreiden doordat alles kurkdroog is. Vandaag was een extreem spannende dag voor alle kinderen en volwassenen die aanwezig waren op het project. De brand kwam namelijk steeds dichterbij. Het terrein stond vol rook, de klaslokalen stonden vol rook. Veel kinderen waren bang en moesten huilen.  Doordat er bij de kerk al een stuk muur staat kon de brand daar gelukkig niet verder om zich heen grijpen en is de kerk niet in vlammen opgegaan. Zonder dat stuk muur was het gebouw waar deze week een gospel koor is gestart er niet meer geweest. Op andere delen van het terrein staat die muur er nog niet. Het vuur kwam akelig dichtbij, op de foto van de toilet gebouwen is te zien hoe extreem dichtbij het vuur kwam. Door de inzet van al het personeel op het terrein hebben ze het vuur uiteindelijk onder controle kunnen krijgen voordat het schade aan de gebouwen van Nooit Meer Honger deed opleveren. De brandweer kon helaas vandaag niet helpen, de enige brandweerwagen in het gebied is helaas al 9 maanden kapot. Een brand is dus erg gevaarlijk in dit gebied. Vandaag stond de wind precies verkeerd, waardoor we dit keer gelukkig geen schade hebben opgelopen of erger nog, alles kwijt zijn geraakt. Echter komen branden in een droog land als Kenia vaker voor. In de toekomst kan zo'n brand dus veel meer schade aanrichten.

 

De muur bij de kerk liet al zien dat de brand daar geen kans krijgt om verder te gaan. Het is daarom van hoogste noodzaak dat de muur zo snel mogelijk afgemaakt wordt. Dit keer kropen we door het oog van de naald.

De kosten van de muur

De reden dat wij de muur nog niet volledig hebben kunnen afbouwen is omdat wij een kleine organisatie zijn. Wij hebben een groep geweldige donateurs die we allen onwijs dankbaar zijn, of iemand nu 1 euro per maand of meer doneert, wij weten dat elke euro die wij mogen ontvangen met liefde gegeven wordt, en met liefde wordt ingezet om de wereld een stukje mooier te maken. Momenteel hebben we echter meer hulp nodig. Wij zijn maar een kleine organisatie. Het afbouwen van de muur kost al snel tussen de 6000 en 10.000 euro. Bij grote goede doelen zou dit slechts een klein deel zijn van het salaris van de directeur. Echter kunnen wij voorlopig alleen nog maar dromen om het bedrag die zij als salaris kunnen geven als bedrag voor de gehele organisatie op te halen. Hopelijk lukt het in de toekomst en mogen wij laten zien dat ontwikkelingshulp draait om geven vanuit liefde en dat elke gedoneerde euro ook daadwerkelijk naar het mooier maken van de wereld gaat.

 

Als organisatie zijn wij dankbaar voor elke euro die gedoneerd wordt. Iedereen geeft vanuit liefde en ook tijden in Nederland zijn moeilijk. Ons doel is dus om 10.000 mensen te bereiken die allemaal 1 euro willen doneren. Onderaan deze blog vind je dan ook een tikkie die ingesteld staat op 1,- euro. Meer vragen wij echt niet, wil je meer geven dan is dat welkom. Wel hopen wij dat jullie ons massaal willen helpen om dit bericht te verspreiden. Uiteindelijk kunnen we namelijk samen deze wereld mooier maken, daarvoor zou niet 1 persoon heel veel hoeven te geven, maar iedereen een klein beetje. Wil jij 1 van de 10.000 mensen worden die ons helpt om de muur af te bouwen.

Klik op onderstaande link om 1 van de 10.000 mensen te worden die ons meehelpt om de muur te bouwen en de toekomst van ons unieke project veilig te stellen. Als dank krijg je van ons een heleboel dankbaarheid terug. 

https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=EGFhDtacdxARZtWnDj3JrAzYLDNorkWw

 

Samen kunnen wij deze wereld mooier maken en wij laten als organisatie graag zien hoe dat op een vernieuwende en unieke manier kan. Op een manier die ook echt de toekomst verandert.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.