Het zelfhelend vermogen van ons lichaam

Gepubliceerd op 17 oktober 2023 om 23:29

 

Voor sommigen is de titel van dit blog misschien abracadabra dus ik ga het zo helder mogelijk proberen uit te leggen. Niet dat ik er alles van weet, zeker niet, maar ik kan in elk geval mijn persoonlijke ervaringen en kennis met jullie delen in de hoop dat jullie er je voordeel mee kunnen doen. Want dat is de bedoeling van dit blog; dat ik anderen gun dat ze groeien, zich zo ontwikkelen dat ze helemaal tevreden zijn met zichzelf; dat ze ontdekken
dat alles kan, als je maar genoeg van jezelf houdt en in jezelf gelooft.

 

Dat klinkt misschien als een cliché, maar ik kwam erachter dat ik helemaal niet zoveel van mezelf hield als dat ik dacht. Ik gun iedereen de blijdschap, rust en liefde die ik nu in mezelf voel. Daarvoor maakt het niet uit wie je bent, wat je gelooft of waar je vandaan komt. Het gaat er alleen om waar je naartoe wilt. Net als bij Nooit meer Honger, wie in liefde komt is altijd welkom.


Een jaar of 4 geleden werd ik me voor het eerst bewust van spiritualiteit en alles wat daarmee te maken heeft. Letterlijk alles want ik las het ene boek na het andere, ik vond het razend interessant. Zo kwam ik erachter dat toeval niet bestaat, dat edelstenen door hun trilling kunnen helpen genezen, dat het universum gelijkgestemde mensen op mijn pad liet komen en nog veel meer. Toen ik tijdelijk uitgelezen was wilde ik me meer op de praktijk
gaan richten, meer aardend bezig zijn. Ik schreef me in voor een cursus “Werken met edelsteentherapie”, afgelopen januari heb ik deze met succes afgerond. Ik begreep hoe een edelsteenlegging helend kon werken; het is allemaal een kwestie van energie en trilling. Alles is met elkaar verbonden door energie, alles trilt met een bepaalde frequentie. Niet elke edelsteen heeft dezelfde frequentie en bovendien heeft elke edelsteen een andere werking.
Door hier gebruik van te maken kan de toepassing van edelstenen helend werken, het kan de trilling op bepaalde plekken in je lichaam, je chakra’s, veranderen waardoor er een heling plaatsvindt. Ik heb zelf veel baat bij het gebruik van edelstenen en werk er dan ook graag mee.


Je hebt dus zeker niet altijd medicijnen nodig om een ongemak, lichamelijk of geestelijk, te verhelpen. Natuurlijk zijn er acute situaties waarbij echt medicatie en hulp van een arts nodig hebt, maar zodra er een chronisch lichamelijk ongemak ontstaat kun je gaan nadenken over de oorzaak hiervan. Ik ben ervan overtuigd dat een langdurig ongemak zijn oorzaak vindt op het mentale vlak. Zelf heb ik jarenlang last gehad van mijn nek en schouders. Ik heb 3 keer een slijmbeursontsteking gehad, 2 keer aan mijn linkerschouder, 1 keer rechts en had bijna
continu last van mijn nek. Ik kreeg ontspanningsoefeningen, die hielpen een tijdje en daarna was het weer terug. Ik klemde mijn kaken op elkaar, ook iets dat telkens weer terugkwam, mijn tandarts had al een bitje voor me gemaakt om de schade aan de kiezen te beperken.

Dit zijn enkele van de klachten waar ik echt jarenlang mee rondgelopen heb. Een jaar of 2 geleden kwam er een cursus op mijn pad, “Trance Healing”. Er ging wederom een wereld voor me open, als cursisten leerden we elkaar te healen, we leerden waar onze blokkades zaten en hoe we die op konden heffen. Ik kan je vertellen dat als je wat ouder bent je echt veel blokkades opgebouwd hebt en er kwamen ook nieuwe blokkades bij. We werden aan
het werk gezet met onszelf, heel confronterend en heel erg leerzaam. Toen de cursus afgelopen was, ging ik verder met de volgende. Inmiddels weet ik dat ik vroeger te veel op mijn schouders nam, de last drukte te zwaar waardoor ik schouderklachten had, die zijn nu verdwenen als sneeuw voor de zon. Mijn nekklachten zijn ook verdwenen want ik hou niet meer hardnekkig vast aan.... vul het maar in, iedereen houdt wel ergens aan vast maar als je klachten krijgt dan zul je moeten loslaten. Als je ervan af wilt tenminste. Maar als je ervoor kiest je emoties vast te houden, of je houdt ze onbewust vast, dan kan het zijn dat je steeds meer klachten krijgt. Vastgehouden emoties zijn emoties die je (onbewust) wegstopt, niet wilt of kunt uiten. Ze verharden zich in je lichaam en zorgen voor problemen, voorbeelden hiervan zijn veel eeltvorming, nierstenen of galstenen. Alle verhardingen in je lichaam duiden
op vastgezette emoties. Eén van de oplossingen is om alles van je af te schrijven. Wees je bewust van wat je voelt en je bent al halverwege. Creativiteit is sowieso een goede uitlaatklep, je bent dan even niet met je gedachten bezig maar doet iets vanuit je hart. Dan ontstaan de mooiste ingevingen. Verwacht niet binnen een week resultaat, dit zijn processen die langer duren, maanden of misschien wel jaren. Je hebt de blokkades gedurende je leven opgebouwd en die zijn niet ineens verdwenen, maar hoe mooi is het als je je klachten zonder medicatie te lijf kunt gaan. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen. Heb je vaak last van je onderrug, werk dan aan je standvastigheid en onzekerheid, zorg dat je stevig staat. Heb je last van je heupen dan ben je uit balans en kun je gaan werken aan een nieuw evenwicht, bijvoorbeeld tussen je werk en privéleven. Longproblemen duiden op verdriet, geen ruimte voor jezelf nemen; dus geef jezelf ruimte, gun jezelf lucht. Het klemmen van de kaken, wat ik jarenlang gedaan heb, duidt op malen, piekeren en herhalen van problematiek. Ik ben er nu vanaf.


Wat ook belangrijk is bij het helen van jezelf is goed ademen. Let maar eens op je ademhaling, waar gaat de adem naartoe? Veel mensen ademen te hoog, een helende ademhaling is diep en gaat naar de buik. Ben je gestrest of angstig? Neem dan de tijd omrustig en diep te ademen, leg desnoods een hand op je buik om te voelen waar de adem heen gaat. Dit gaat het makkelijkst als je ligt, als je hand omhoog gaat, dus als je je buik naar buiten duwt, heb je een goede ademhaling. Je zult merken dat dit een direct effect op je angst heeft, je voelt je rustiger. Het is goed om hier elke dag, of liefst meerdere malen op een dag, even bij stil te staan. Dit is goed te combineren met een meditatie. Daarvoor hoef je niet in lotushouding op een matje te gaan zitten, dit mag wel, maar mediteren is niets anders dan je hoofd leegmaken. Gewoon stil zitten met je ogen dicht is prima. Een wandeling in de natuur kan trouwens ook dezelfde werking hebben. Als je dit met regelmaat doet zul je merken dat je meer rust in je hoofd krijgt. Nog een belangrijke factor bij het helen van jezelf is veel water drinken. Ons lichaam bestaat voor een heel groot deel uit water en dit moet gedurende de dag aangevuld worden. Hiermee worden afvalstoffen uit ons lichaam gespoeld dus water of alles wat water bevat is belangrijk om ons lichaam gezond te houden. Ik drink zelf zo min mogelijk kraanwater maar water uit een filter, helaas krijg ik nog veel drinkwater binnen maar als het kan drink ik mijn eigen water. Je kunt water en alles wat je verder eet en drinkt wel instralen, daarbij haal je de schadelijke stoffen eruit en stop je erin wat je nodig hebt. Op Youtube staan filmpjes over hoe je dat kunt doen. Het maakt niet uit als je het net even anders doet, als je intentie goed is begrijpt het universum wel wat je bedoelt.

 

Dan kom ik meteen bij het laatste punt: gedachtenkrachten. Onze gedachten zijn heel sterk en hebben veel invloed op onze manier van leven. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Er zijn voorbeelden genoeg van mensen die ervan overtuigd zijn dat ze iets groots bereiken en dat dan ook daadwerkelijk doen. Ze geloven in zichzelf en laten zich niet tegenhouden door beperkende gedachten en patronen. Een voorbeeld hiervan is Elon Musk. Maar wij kunnen

allemaal bereiken wat we voor ogen hebben, als we maar genoeg van onszelf houden. Vaak zit er echter diep van binnen het gevoel dat wij dat niet kunnen. Ik worstel nu met de overtuiging dat het voor mij niet weggelegd is. Gelukkig klopt dat niet maar ik moet gevoelsmatig die overtuiging nog om zien te buigen. Het leven is wat dat betreft een proces, als je de beste versie van jezelf wilt worden blijf je daar levenslang aan werken. Ik vind dat
prima, stap voor stap en met elke stap word ik rustiger, kan ik de dingen meer op me af laten komen en ga ik mezelf steeds meer waarderen. Ik ben genoeg, enorm genoeg en dat geldt ook voor jou.


Wat ik voor de nabije toekomst graag wil zien is dat de reguliere geneeskunde gaat samenwerken met holistische artsen en coaches. Dus dat er naar lichaam en geest gekeken wordt, want deze kun je echt niet los van elkaar zien. Lichaam en geest zijn verbonden dus zijn de problemen ook verbonden. Een zorgverlener of hulpverlener die er op die manier naar kijkt heeft wat mij betreft de toekomst. Ik denk ook dat dit wel gaat gebeuren; je ziet de
wachtlijsten in de zorg toenemen en mensen hebben behoefte aan zorg dus gaan andere wegen bewandelen. Dit hoeft elkaar absoluut niet in de weg te zitten, ik kan een dergelijke samenwerking alleen maar toejuichen. Als je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebt dan kun je via Messenger contact met
me opnemen. En onthoudt: Jij bent enorm genoeg!

 

Lucie Godschalk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.