We zijn allemaal een Sinterklaas

Gepubliceerd op 2 december 2023 om 14:48

Vandaag las ik een prachtig bericht op Facebook. Het bericht ging over de kerstman, maar in Nederland hebben wij natuurlijk Sinterklaas. Het bericht deed mij beseffen dat alle donateurs en alle mensen die zich vrijwillig inzetten om Nooit Meer Honger te helpen, Sinterklaas zijn. Gelukkig zijn er ook buiten deze groep mensen een boel mensen Sinterklaas. Om duidelijk te maken waarom, begin ik met een vrije vertaling van het bericht wat ik las.


Een gesprek tussen vader en kind.

Pap, is Sinterklaas echt?

Lief kind, je bent nu oud genoeg om de waarheid te kennen, maar hoe je tegen sinterklaas aan kijkt zal voorgoed veranderen, weet je zeker dat jij de waarheid wilt weten?

Ja pap, ik wil weten of hij echt is.

Lief kind, Sinterklaas is echt, maar hij is niet een oude man zoals jij denkt dat hij is. Sinterklaas is geen persoon, maar hij is voorbeeld van belangrijke waardes in het leven. 

Elk jaar kocht ik samen met je moeder de cadeau's die je kreeg. Elk jaar keek ik verheugd toe, hoe jij enthousiast de verpakking kapot scheurde en verheugd was met de cadeau's die je kreeg. Het maakte mij helemaal niet uit dat je niet wist dat ik ze gaf, dat ik geen bedankje van je kreeg voor de cadeau's die ik kocht. 
Het gaf mij namelijk veel plezier om jouw zo blij en enthousiast te zien. 

Daarom, mijn kind, is Sinterklaas niet de oude man, waarvan jij dacht dat hij het was. Sinterklaas laat ons zien wat de waarde is van geven. Geven zonder er zelf beter van te worden, zonder ervoor erkend te worden. Simpelweg geven om het leven van een ander mooier te maken en daarmee de wereld mooier te maken. 

Ook binnen Nooit Meer Honger, hebben wij dus een boel mensen die Sinterklaas zijn. De vele mensen die een kind sponsoren, zonder dat het kind weet wie ervoor zorgt dat hij of zij naar school kan. Zonder dat het kind weet, wie ervoor zorgt dat hij of zij een betere toekomst krijgt als zijn ouders. Gerrie en Emma zijn Sinterklaas, veel van de kinderen weten wel dat ze de school hebben opgezet, maar ze weten niet wat er allemaal voor nodig is geweest om alles op te zetten. Ze weten niet hoeveel Gerrie en Emma van hun eigen leven opgeven, om te zorgen dat ze een betere toekomst hebben. De vrijwilligers die vanuit Nederland zich inzetten. Lucie en Celma die alle Financieele zaken in het oog houden. Jan van Leeuwen, die zijn gemeente verteld over het project en daarmee geld inzamelt om te zorgen dat het project kan blijven groeien, om te zorgen dat er meer kinderen naar school kunnen. De vele donateurs, die elke keer er weer voor zorgen dat wij kunnen blijven groeien, die bereid zijn om een deel van hun geld te geven, opdat de mensen en kinderen in Kenia geholpen worden. We zijn allemaal Sinterklaas. De kinderen weten niet wat er allemaal voor nodig is, om te zorgen dat ze naar school kunnen, te eten krijgen en kans hebben op een goede toekomst. De kinderen weten niet hoeveel mensen zich inzetten voor hun toekomst, ze weten niet welke gezichten erbij horen en niemand in de groep heeft daar een probleem mee. 

Dus aan alle lieve mensen die ons project steunen. Steunen door te doneren, maar ook steunen door berichten over het project te delen, mensen te vertellen over dit project. 
Bedankt dat jij Sinterklaas bent!!

Zelf geniet ik er elke keer weer van om Sinterklaas te mogen zijn. Een deel van de kinderen heeft wellicht mijn gezicht gezien, maar de behoefte om ze te vertellen hoe ik betrokken was bij het project had ik totaal niet. Het is niet relevant voor ze om het te weten. Toch gaven ze mij onbewust heel veel terug. Spelen met de kinderen op de school, de blije gezichten, de vrolijke stemmetjes en schitterende lachjes voelde voor mij als een geschenk. Zoveel positieve energie gaven ze terug, niet omdat ze mij daadwerkelijk wat probeerde te geven, maar simpelweg omdat ze genoten van de interactie, de liedjes die we samen zongen en ik genoot met ze mee. 

Sinterklaas zijn beperkt zich natuurlijk niet alleen tot het project. Elke keer dat jij iemand helpt, zonder er zelf beter van te worden. Je simpelweg helpt om te helpen ben jij Sinterklaas! En elk moment dat jij Sinterklaas bent, maak jij deze wereld een stukje mooier en voeg je een druppel toe aan de rivier des liefde.
Hoe meer druppels er in de rivier des liefde komen, hoe meer mensen bereikt zullen worden door deze rivier, want elke druppel doet de rivier groeien. 
Hoe meer mensen in aanraking komen met de rivier des liefde,
Hoe meer mensen ook druppels zullen toevoegen aan de rivier des liefde

Onthoud dus, dat elke keer als jij Sinterklaas bent, je de rivier des liefde doet groeien, en je dus onderdeel bent van de groep mensen die deze wereld mooier maakt!

Dus bedankt, bedankt dat jullie allemaal Sinterklaas zijn en dat we daardoor deze wereld samen tot een betere plek maken!
Reactie plaatsen

Reacties

Jo
6 maanden geleden

Mooi!